Tagliatelle met bladspinazie en gerookte kip

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad
tag
tag
'
Bereidingstijd
'
Kooktijd
2
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

  • 450 g Bladspinazie 450g
  • 175 g tagliatelle
  • 300 g gerookte kipreepjes
  • 1 ui
  • 200 ml culinaire room
  • 75 g geraspte belegen kaas of parmezaanse kaas
  • 2 teentjes olie
  • 2 el olie
  • peper

Bereiding

  1. Bereid de spinazie in een pan of in de microgolfoven volgens de bereidingswijze.
  2. Kook de tagliatelle gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de pasta af.
  3. Pel en snipper ondertussen de ui en pers de knoflook.
  4. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook ca. 3 minuten. Bak de gerookte kipreepjes 1 minuut mee.
  5. Roer de spinazie en de culinaire room door het mengsel. Voeg paprikapoeder en peper en zout naar smaak toe. Breng het mengsel aan de kook.
  6. Voeg de tagliatelle en de kaas aan het spinaziemengsel toe en roer het geheel om. Verdeel het pastagerecht over de borden.
Serveertip

Vervang de gerookte kip door gerookte zalmsnippers. Voeg de zalm met de spinazie aan de pan toe.