Delen
Dit recept delen

Thaise spinazie curry met garnalen

Thaise spinazie kerrie met garnalen
Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad
'
Bereidingstijd
'
Kooktijd
2
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

  • 200 g Bladspinazie 450g
  • 200 g Garnalen
    Garnalen
  • 2 el sojasaus
  • 100 g suikerriet
  • 1 stuk verse gember
  • 1 rode paprika
  • 1/2 pakje tom ka-paste (uit de aziatische winkel)
  • 400 ml kokosmelk (uit de aziatische winkel)
  • 1 tl plantaardige olie

Bereiding

  1. Bladspinazie laten ontdooien.
  2. Garnalen ontdooien en voor het marineren op een bord leggen, met sojasaus bedruppelen en ca. 5 tot 10 minuten laten trekken.
  3. Een ca. anderhalf cm groot stuk gember afsnijden, schillen en in blokjes snijden.
  4. Paprika in smalle repen snijden en suikerriet stengels slechts kort onder koud water afspoelen. Olie in een pan verwarmen, wortels van de gember toevoegen en laten stoven.
  5. Tom ka-pasta en kokosmelk doorroeren. Nu garnalen, paprikarepen, suikerrietstengels en bladspinazie toevoegen.
  6. Afgedekt ca. 10 minuten bij een lage temperatuur laten trekken.
Serveertip

Thaise spinazie curry smaakt heerlijk met een fijne basmatirijst.

U verwijdert de darmen van de garnalen door met een scherp mes een korte snede in het vlees te maken en de darmen eruit te trekken.

Delen
Dit recept delen