Wafel met pastinaak & asperges

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
3
Moeilijkheidsgraad
Wafel met pastinaak & asperges

Ben je ook op zoek naar een leuke manier om meer groenten te eten ? Groenten + wafels = geslaagd gerecht
Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
3
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

1 
Ingredient
Pastinaak and Asperges mix
180 
g 
gezeefde bloem
10 
g 
Chemische gist
2 
hele eieren
1 
eiwit
50 
g 
boter
200 
ml 
50 
ml 
4 
1 
1 
1 
200 
ml 
melk
50 
ml 
bruisend water
4 yoghurt
1 
Citroen
1 
knoflook
peterselie
peper en zout

Bereiding

  1. Meng bloem en gist.

  2. Graaf een put in het midden en voeg de hele eieren toe.

  3. Meng voorzichtig

  4. Smelt de boter en voeg toe aan het mengsel.

  5. Meng opnieuw

  6. Giet de melk beetje bij beetje tijdens het mengen.

  7. Voeg het water toe en meng opnieuw.

  8. Klop het eiwit in de sneeuw en voeg toe aan het mengsel.

  9. Meng grondig met een spatel om een ​​homogene en gladde pasta te verkrijgen.

  10. Laat 1 uur staan ​​bij kamertemperatuur, met een keukendoek erop.

  11. Zodra de rest is gepasseerd, kookt u de asperge en pastinaakmix volgens de aanduidingen op de doos.

  12. Voeg de ¾ van de groenten toe aan het deeg en meng voorzichtig met een spatel. Reserveer de resterende ¼.

  13. Verwarm het wafelijzer.

  14. Barm het wafelijzer en plaats kleine deeglepels in het apparaat en kook gedurende 5 minuten per wafel

  15. Herhaal de bewerking tot er geen deeg meer is.

  16. Terwijl de wafels koken, Meng de yoghurt met citroen, peterselie, knoflook, een snufje zout en peper

  17. Schik de wafels met de yoghurtsaus en ¼ van de overgebleven groenten erop.

Serveertip

Serveer met liefde