De voordelen van diepvries


Een gezond, evenwichtig en gevarieerd eetpatroon bestaat uit een combinatie van alle voedselgroepen in voldoende hoeveelheden.

Omdat de groenteteelt en -oogst van bepaalde seizoenen afhankelijk zijn, is het aanbod van verse groenten buiten deze seizoenen beperkt.

Diepvries groenten van iglo passen perfect in een gezond, evenwichtig eetpatroon en zijn het hele jaar door beschikbaar.

Ontdek hier hoe diepvriezen je smakelijke, gezonde voeding van hoge kwaliteit biedt.

Bevatten verse groenten meer voedingsstoffen dan diepvriesgroenten?

Diepvriezen is een natuurlijk bewaringsproces dat geen extra bewaarmiddelen behoeft.

Vitamines en mineralen worden tijdens het diepvriezen "behouden", terwijl vetten, proteïnes en koolhydraten onaangetast blijven.

Daarom zijn diepvriesproducten een echt alternatief voor verse producten en zijn ze even voedzaam. In tegenstelling tot verse producten, die hun voedingswaarde tijdens de bewaring verliezen, worden de voedingsstoffen van diepvries groenten en fruit van iglo behouden.

Het vitaminegehalte van diepvries groenten en fruit is in het algemeen hetzelfde en in sommige gevallen zelfs hoger dan de verse tegenhanger. De hoeveelheid aan mineralen van diepgevroren groenten en fruit blijft doorgaans dezelfde als de hoeveelheden in verse producten.

Ook belangrijk: diepvries fruit en groenten tellen mee in de dagelijks aanbevolen 5 porties die we moeten eten!

Waarom diepvriesproducten kopen?

Misschien denk je dat diepvriesproducten een optie zijn als vers niet beschikbaar is, maar diepvries is het echte alternatief voor vers!

Ze zijn even voedzaam als verse producten en bieden nog een heel aantal andere voordelen!

Wil je een gezond, evenwichtig eetpatroon voor jezelf en je gezin? Eet dan ook de dagelijks aanbevolen hoeveelheid fruit en groenten.

Door fruit en groenten in te vriezen zijn ze voor iedereen beschikbaar - overal en elke dag.

Vers fruit en verse groenten worden mogelijk al enkele dagen bewaard alvorens je ze koopt. Vaak worden ze pas na enkele dagen gegeten.

Omdat de producten intussen geen bewaringsproces hebben ondergaan, vermindert de kwaliteit van vers fruit en groenten en mogelijk ook het vitaminegehalte.

Diepvriezen behoeft geen bewaarmiddelen, maar behoudt toch de kwaliteit.

Voedingsstoffen blijven bewaard en vitamines worden "behouden" vanaf de oogst tot de consumptie. Niet alleen zijn de diepvries groenten van iglo snel en gemakkelijk te bereiden, ze helpen je ook verspilling tegen te gaan.

Porties kun je eenvoudig afmeten door enkel te gebruiken wat je nodig hebt en de rest in de diepvries te bewaren. Zo hoef je geen overschotten weg te gooien en bespaar je op je budget.

Onze heerlijke maaltijden leiden ook tot minder afval omdat de porties perfect voor een maaltijd voor één persoon zijn afgemeten.

Probeer nu onze heerlijke iglo-producten.