Overweeg onze diepvriesproducten voor een eenvoudig feestmenu
Een feestmenu, zelfs een snelle en gemakkelijke versie, begint altijd met een aperitief. Voor deze zeer speciale gelegenheid wil je jouw dierbaren wel eens verrassen met een ongewoon recept. Zet dit jaar de traditionele petit fours en cocktailworstjes maar aan de kant want, ook al denken we er minder vaak aan, ook vis kan als aperitief geserveerd worden! Waarom schotel je jouw gasten eens geen overheerlijke glaasjes voor, gevuld met spinazieroom en Iberische ham om het feest alvast goed te beginnen? Een ideaal gerechtje om bubbels te begeleiden en zo gemakkelijk te bereiden.
Giet voor 6 personen twee theelepels olijfolie in een pan, voeg een gesnipperde ui en een geschilde en in blokjes gesneden aardappel toe. Laat een paar minuten koken. Zodra deze stap is voltooid, voeg je 600 ml runder- of gevogeltebouillon toe aan de bereiding en de diepvriesroomspinazie van Iglo. Laat ongeveer 12 minuten op middelhoog vuur sudderen en laat vervolgens afkoelen. Mix daarna alles tot een gladde puree en breng op smaak met kruiden. Gebruik voor de presentatie de room om de bodem van de glaasjes te garneren en dresseer met een paar plakjes Ibérico-ham. Je kunt spelen met smaak, door de ham te vervangen door kwarteleitjes of verse kaas.
Tip: Wil je de ham krokant houden, zet hem dan 1 à 2 minuten in de magnetron op maximale temperatuur.
Wat het voorgerecht betreft, nodigt iglo je uit om haar spinazie muffins met een twist te ontdekken. Dit recept kost slechts 5 minuten om voor te bereiden en is ook een geweldige manier om de kleintjes spinazie te laten waarderen.
Voor het hoofdgerecht presenteren we je een super eenvoudig recept voor een zalmpapillot. Dit recept is voor 4 personen. Laat om te beginnen de zalmfilets gedurende 2 uur in de koelkast ontdooien. Terwijl je de oven voorverwarmt op 220 °C, hak je een beetje dille, kervel en bieslook fijn. Snijd ook een venkel en twee wortelen. Doe hetzelfde met ongeveer 250 gram peultjes en een bosje radijs.
Plaats het groentemengsel in het midden van 6 vierkanten aluminiumfolie, snijd de zalmfilets in stukjes en plaats ze doormidden op elke folie. Voeg zout en peper toe en bestrooi de papillotten met de gehakte kruiden. Plaats tot slot de schijfjes citroen die je eerder hebt gesneden op het geheel. Sluit de papillotten goed af en bak ze gedurende 15 minuten in de oven.
Bijgerechten voor de klassiekers onder de eindejaarsfeesten
Als er kinderen bij zijn, kiezen de meesten onder ons voor krokante frietjes of kroketten, heerlijk zacht vanbinnen. Voor frietjes biedt Belviva naast het ruime assortiment dit jaar ook een speciale versie met sprietjes van frietjes, extra fijn gesneden frietjes en typisch Belgisch. Het voordeel van deze originele variatie op dit traditionele bijgerecht van Belgische origine, is dat ze slechts 3 minuten in de frituurpan moeten om een goudbruin en krokant resultaat te verkrijgen.
Op dit bijzondere einde van het jaar heeft Belviva aan jong en oud gedacht met een speciale editie Winterse Pretkroketten. Ze hebben verschillende vormen: een sneeuwman, kerstboom of ster en zullen een extra toets toevoegen aan de decoratie van jouw gerechten en borden. Niet onbelangrijk, deze kroketten hebben een Nutri-Score A. Wil je nog een verrassender resultaat, aarzel dan niet om ze tijdens het bereiden te bestrooien met je favoriete kruiden of een heerlijke truffelolie. Een beetje grof zout en een vleugje peper zullen jouw kroketten nog beter tot hun recht laten komen en ze een besneeuwd resultaat geven dat perfect in het plaatje van de kerstperiode past.
Heb je geen frituurpan? Geen zorgen! Een groot deel van onze aardappelbijgerechten is ook geschikt om in de oven te bakken of in de airfryer te bereiden, voor een resultaat dat vanbuiten even krokant is en vanbinnen net zo zacht. Dit is bijvoorbeeld het geval bij onze mini kroketten, pom’pim, noisettes en zelfs rösti’s. En niet te vergeten onze pommes duchesse, deze worden ook gemaakt in België en zullen tijdens de feestdagen beschikbaar zijn in twee speciale variaties: met truffelsmaak of wortelpuree.
Enkele basistips voor een geslaagde Feestavond
Of je nu een makkelijk en snel feestmenu aanbiedt of kiest voor uitgebreid tafelen, Kerstavond en Oudejaar is vooral geslaagd door de sfeer die daarbij hoort. Zoals bij veel feesten, begint het allemaal bij de versiering. Eenvoudige maar harmonieuze versiering oogt veel mooier dan een overdaad aan versiering die niet bij elkaar past. Kantoorboekenwinkels staan vol met kant-en-klare decoratieve composities tijdens de feestdagen.
Heb je een klein budget en wil je graag in het thema van makkelijke en snelle feesten blijven, maak dan gewoon een wandeling in je tuin of aangrenzende groene zone! Verzamel dennenappels, stokken, mooie droge bladeren en dennen- of hulstakken. Aarzel niet om sommige items met zilververf te spuiten en decoreer er je woonkamer- en eetkamertafel mee. Voeg een paar kandelaars toe en haal je mooiste servies boven. Het enige wat je hoeft te doen is een afspeellijst met goede muziek te vinden, aan te passen naar jouw wensen en je bent klaar om magische momenten te beleven tijdens de feestdagen.
Wat betreft de kleding, aarzel niet om jouw gasten een dresscode voor te stellen. Met het oog op eenvoudigere feestdagen, waarom stel je jouw gasten niet voor hun leukste kersttrui aan te trekken? Hartverwarmende sfeer gegarandeerd!