Hoe kinderen vis leren eten!

Het is goed om kinderen vanaf jongs af aan vis te laten eten, want heeft voor kinderen een grote voedingswaarde. Bij Iglo staan we tot uw beschikking om raad te geven om hen vis te leren eten en te waarderen.

Vis bevat essentiële voedingsstoffen, daarom past regelmatig vis eten in een gezonde levensstijl. Zoals veel goede gewoontes zal vis eten en ervan houden vanaf de kinderjaren waarschijnlijk een goede basis zijn om vis te blijven consumeren tijdens het volwassen leven. Daarom wordt aangeraden vis op het menu van kinderen te zetten, reeds vanaf het prille begin.

Waarom is vis zo goed voor kinderen?

Vis is uiterst voedzaam, daarom is het aangeraden er 2 keer per week van te eten. Ten eerste is vis een fantastische bron van proteïnen. Het kan natuurlijk van een soort tot een ander afhangen maar gemiddeld vindt men ongeveer 19,5 g proteïnen per 100 g. Proteïnen spelen een rol in de groei, genezing en onderhoud van het lichaam en in het bijzonder voor de kinderen zijn proteïnen nodig voor de normale groei en ontwikkeling van hun botten.

Bepaalde soorten zorgen ook voor een uitstekende aanvoer van Omega-3. Vette vissen zoals zalm en makreel en witte vissen zoals koolvis en schelvis leveren deze speciale vetzuren aan. Omega-3 vetzuren zijn “essentieel”, we moeten ze consumeren want ze worden niet natuurlijk door ons lichaam geproduceerd. Ze zijn dus uiterst belangrijk voor onze kinderen want ze hebben ze nodig voor hun groei en ontwikkeling, de Europese kinderen zouden trouwens meer Omega-3 in hun voeding moeten eten.

Andere voedingsstoffen die we in onze soorten vis en in variabele hoeveelheid kunnen vinden zijn selenium, iodine en vitamine D. Iodine is in het bijzonder interessant voor kinderen want ze draagt aan hun groei bij. Vitamine D is ook voor de groei en een goede ontwikkeling van hun bottenstelsel nodig alsook voor de goede werking van hun immunstelsel, het staat trouwens in Europa bekend dat de kwaliteit van het immuunstelsel van de kinderen er sterk op achteruit gaat.

Onze Omega-3 Fish Sticks

Onze Omega-3 fish sticks zijn voor kinderen een perfect startpunt naar vis omdat ze even lekker als voedzaam zijn.

Ze zijn niet alleen rijk aan proteïnen en een uitstekende bron van Omega-3 vetzuren maar ze geven ook nog andere voedingsstoffen zoals iodine, selenium en vitamine B12. Dit is de reden waarom ze veel goede elementen bevatten en fantastisch voor uw opgroeiende kinderen zijn! Ze worden bereid met uitstekende ingrediënten waarvan de kinderen houden:

- de kern gemaakt van 100% visfilet dat met een krokant en smakkelijk paneermeelkorstje bekleed is, dit alles wordt nog met milde specerijen en koolzaadolie

- de olie die het minst verzadigde vetten bevat, gekruid.

De kinderen kunnen soms de smaak van vette vissen te sterk vinden, nochtans zullen ze met onze Omega-3 fish sticks al de voordelen van de Omega-3 van een vis met wit vlees waarvan ze wel houden, verkrijgen. Perfect dus!

Inspiratie voor maaltijden

Nu dat we weten waarom vis zo belangrijk voor kinderen is, zijn hier enkele tips om U te inspireren om vis door uw kleintjes te laten eten en appreciëren...

Maak van vis een vermaak! Kinderen bereiden graag hun eigen schotel, waarom zou U dus niet een taco avond organiseren? Leg op de tafel een schotel met Fish Sticks, gesneden sla, tomatenschijfjes, geraspte kaas en zelfs sauzen of guacamole indien uw kinderen hiervan houden. Laat iedereen zichzelf opdienen en zijn eigen heerlijke taco maken.

Wraps met Fish Sticks zijn ook een smakelijk middel om vis in hun voeding te integreren. Het is fantastisch omdat de smaak van de vis niet al te veel aanwezig is (het hangt natuurlijk wel af van het vissoort dat U uitgekozen zal hebben) en bieden een evenwichtige maaltijd aan. Probeer er al hun favoriete groenten bij te voegen, onze spinazie past er heel goed bij! 

Maak van vrijdag, de Visdag! Probeer elke week een nieuwe schotel of bereid de lievelingsmaaltijd van de familie. Zorg ervoor dat uw kinderen erbij betrokken zijn terwijl U uw maaltijden maakt, laat ze hun favoriete groenten kiezen of laat ze zelf een schotel zoals in een lekker restaurant creëren.

Vrijdag, Visdag, wordt makkelijk met Iglo, voor ons volledig vissengamma te zien.