Vaste Voeding : Onze tips om kinderen groenten leren eten

Als volwassenen zijn we bewust hoe belangrijk het is om vruchten en groenten te consumeren, maar we weten hoe moeilijk kinderen soms kunnen zijn als het over eten gaat en hun laten begrijpen waarom ze meer groenten zouden moeten eten is zelfs moeilijker. Wat doet U dan als uw kinderen geen groenten willen eten en in het bijzonder spinazie?

Hier is onze top manieren om uw kind te helpen spinazie te eten en een snelle start voor goede etensgewoontes.

Introduceer langzaam nieuwe voeding

Diversiteit is de sleutel voor een gezonde en evenwichtige voeding maar fruit en groenten (zoals met het meeste voedsel) zijn een nieuw concept voor kinderen en kleuters. Indien U spinazie in hun voeding wil introduceren, kunt U beter langzaam beginnen om hen gewoon aan de smaak en de textuur te maken.

Het gaat niet om hoe dikwijls U probeert uw kinderen spinazie te laten eten maar ook hoeveel U hen geeft. Start met een kleine kwantiteit op te dienen. Met de tijd introduceert een beetje meer in hun eten zodat uw kinderen eraan gewend geraken ze in hun bord te zien en er meer van te eten.

Wees geduldig

Vermijd commentaar te geven over wat en hoeveel uw kind eet, zelfs als het moeilijk voor U is. Hoe meer U bij uw kind aandringt om hun spinazie op te eten hoe meer het zal tegenwerken. Moedig hun goed gedrag aan en vergeet niet dat het even kan duren vooraleer het gewoon geraakt spinazie of nieuwe groenten te eten. Zelfs één hapje is al vooruitgang dus forceer kinderen niet hun bord leeg te eten.

Maak nieuwe smakelijke recepten

De presentatie van het eten speelt een belangrijke rol in het feit dat we het eten of niet, het is dus geen verrassing als kinderen hun neus optrekken voor een bord met waterachtige groenten. Maak nieuwe recepten vol kleuren en met een combinatie van stralende groenten om uw kind aan te moedigen ze te eten. Spinazie is fantastisch om in fraaie recepten te gebruiken door hun lichtgroene kleur.

Bij Iglo hebben we een variëteit aan heerlijke recepten met spinazie en we zijn er zeker van dat uw kind ze even lekker als wij vindt! Van tot, bestaat er een kleurrijk bord waarvan de hele familie kan genieten.

Kijk maar naar onze heerlijk spinazie recepten voor meer maaltijden inspiratie.