Nutri-Score bij iglo en Belviva

Alles over Nutri-score
Nutri-Score bij iglo en Belviva
Alles over Nutri-score

Wat is Nutri-Score?

Nutri-Score is een voeding-etiketterings-systeem dat consumenten een eenvoudige en gemakkelijk te begrijpen classificatie geeft van het voedingsprofiel van een product in één oogopslag. Het systeem is ontwikkeld door onafhankelijke wetenschappers en wordt algemeen erkend door verschillende consumenten-organisaties.

In Frankrijk, België en Spanje is het etiket al door de overheid ingevoerd - op vrijwillige basis - of wordt het nog ingevoerd. De Belgische overheid moedigt Nutri-Score aan en promoot het als een gemakkelijke manier om geinformeerde voedselkeuze te maken.

Hoe werkt Nutri-Score?

De berekening voor een product wordt gedaan met punten voor de ingrediënten (vezels, eiwitten, fruit/ groente/ noten, kcal, verzadigde vetzuren, suiker en zout). Hierbij worden de positieve en negatieve ingrediënten tegen elkaar afgewogen. De punten kunnen verschillen van -15 (zeer gunstig) tot +40 (zeer ongunstig). De score laat vervolgens zien of de verschillende ingrediënten in het product een evenwichtig dieet ondersteunen of juist belemmeren. De berekening va de Nutri-Score wordt op basis van 100 gram onbereid product gemaakt. Dit maakt het vergelijken van producten ook makkelijk voor de consument.

Waar kan ik de Nutri-Score vinden van de iglo en Belviva producten ?


De Nutriscore etiketering is duidelijk zichtbaar op de voorkant van de verpakking van het product.

De Nutri Score is een transparante informatie die eenvoudig te begrijpen is, op basis van de respectievelijke nutritionele waarden, die altijd terug te vinden is op alle verpakkingen (hetzij op de achterkant of aan de zijkant ) van voedingsmiddelen.