Nutri-Score bij iglo en Belviva

Alles over Nutri-score

Wij geven consumenten een idee van bewuste voeding. 

Als onderdeel van onze duurzaamheids strategie bij iglo & Belviva, is het ons doel om bewuste voeding the promoten. Dit houdt in dat wij zowel ons aanbod in gezonde en verbeterde producten jaar op jaar laten toenemen, maar ook dat we consumenten een makkelijk te begrijpen winkel ervaring bieden.

Een duidelijke voedings-etiket helpt consumenten meer overwogen product-keuzes te maken.

Daarom gebruiken we, vrijwillig, het voedings-etikettering-systeem Nutri-Score, die al gevestigd is in Frankrijk en meer en meer ontwikkeld/ in gebruik genomen wordt in Belgie. Ontwikkeld door onafhankelijke wetenschappers, biedt het voeding-etiketterings-systeemde  consumenten een makkelijk te begrijpen gids om een balans te brengen tussen alle nutrienten, zonder bekritiseren van  individuele ingredienten zoals suiker of zout, of door goede of slecht producten te beoordelen.

Dit systeem gekozen uit meerdere anderen en wordt aangemoedigd door onze minister van Gezondheid.

Vandaag al kunnen consumenten op de achterkant van de verpakking van alle voedselproducten een tabel vinden met de energie-waarde en het hoeveelheden vet en verzadigde vetzuren, koolhydraten, suikers, eiwitten, zout en andere geselecteerde nutrienten. Of het product echt geschikt is voor een gebalanceerde dieet of dat het zelden gegeten moet worden, moet elke koper zelf beslissen. Als u goed geïnformeerd bent, zal de tabel met voedingswaarden helpen. Wij zijn echter van mening dat consumenten te vaak overweldigd worden door de overvloed aan informatie.

Dankzij deze nieuwe - vrijwillige - transparante etikettering kunnen consumenten nu gemakkelijk begrijpen waar ze naar op zoek zijn. 

Wat is Nutri-Score?

Nutri-Score is een voeding-etiketterings-systeem dat consumenten een eenvoudige en gemakkelijk te begrijpen classificatie geeft van het voedingsprofiel van een product in één oogopslag. Het systeem is ontwikkeld door onafhankelijke wetenschappers en wordt algemeen erkend door verschillende consumenten-organisaties.

In Frankrijk, België en Spanje is het etiket al door de overheid ingevoerd - op vrijwillige basis - of wordt het nog ingevoerd. De Belgische overheid moedigt Nutri-Score aan en promoot het als een gemakkelijke manier om geinformeerde voedselkeuze te maken.

Hoe werkt Nutri-Score?

De berekening voor een product wordt gedaan met punten voor de ingrediënten (vezels, eiwitten, fruit/ groente/ noten, kcal, verzadigde vetzuren, suiker en zout). Hierbij worden de positieve en negatieve ingrediënten tegen elkaar afgewogen. De punten kunnen verschillen van -15 (zeer gunstig) tot +40 (zeer ongunstig). De score laat vervolgens zien of de verschillende ingrediënten in het product een evenwichtig dieet ondersteunen of juist belemmeren. De berekening va de Nutri-Score wordt op basis van 100 gram onbereid product gemaakt. Dit maakt het vergelijken van producten ook makkelijk voor de consument.

Waar kan ik de Nutri-Score vinden van de iglo en Belviva producten ?


De Nutriscore etiketering is duidelijk zichtbaar op de voorkant van de verpakking van het product.

De Nutri Score is een transparante informatie die eenvoudig te begrijpen is, op basis van de respectievelijke nutritionele waarden, die altijd terug te vinden is op alle verpakkingen (hetzij op de achterkant of aan de zijkant ) van voedingsmiddelen.