Diepvriesmaaltijden en Gezondheid

Vele Belgen vinden bereide maaltijden lekker en gemakkelijk, zoals de heerlijke diepvriesmaaltijden van iglo.

Met een simpele druk op de knop van je microgolf en enkele minuten geduld tover je overheerlijke kant-en-klaarmaaltijden op tafel. Let je op wat je eet, en vraag je je dus af of diepvriesmaaltijden goed zijn voor jouw gezondheid? Maak je geen zorgen, uiteraard hebben wij het antwoord daarop.

Diepvries: kwaliteitsproducten

Diepvriezen en invriezen vormen optimale oplossingen om voeding te bewaren met behoud van haar maximale voedingswaarde. Gezondheid en diepvriezen gaan dus goed samen.

Dankzij deze 100% natuurlijke bewaarmethode van de voeding kunnen wij het zonder de talrijke additieven en conserveringsmiddelen stellen die vaak in kant-en-klare bereidingen zitten. Daarnaast blijven de nutritionele kwaliteiten van het voedsel behouden. Er is dus geen kwaliteitsvermindering na enkele dagen zoals dat het geval kan zijn met gekochte verse voeding in de koelkast.

Wil je meer weten over de verschillende bewaringstechnieken, lees dan ons laatste artikel

Diepvriesmaaltijd en voedingswaarde

Hun gemakkelijke bereiding en de vele ‘junkfood’-producten in de diepvriesafdeling creëerden soms een negatief beeld van diepvriesmaaltijden. Het grote publiek associeerde zulke maaltijden meestal met grote hoeveelheden calorieën, onverzadigde vetzuren, zout en vooral met smaakversterkers.

Vandaag is er echter een enorme keuze aan diepvriesproducten die slechts een geringe industriële bewerking kregen en weinig of geen additieven bevatten. Hun voedingswaarde is soms zelfs hoger dan die van sommige zelfgemaakte gerechten die we bereiden met verschillende voedingsmiddelen waarvan de kwaliteit van de voedingsstoffen tijdens het koelproces mogelijk is aangetast.

Met tientallen jaren ervaring in België speelde iglo een belangrijke rol in deze verandering door diepvriesmaaltijden aan te bieden die door chefs samen met voedingsdeskundigen zijn bereid, zodat elk ingrediënt met de grootste zorg is uitgekozen. Alle details over de samenstelling van onze producten vind je op hun verpakking. 

Kijk zeker ook naar de Nutri-Score van al onze producten.
 
Deze score wordt berekend volgens een wetenschappelijk gevalideerde methode, die rekening houdt met de aanwezigheid en de hoeveelheid van bepaalde elementen in de samenstelling van het beoordeelde product. Zo zie je met één oogopslag de voedingswaarde van het product. Bekijk gerust ons gedetailleerd artikel over dit onderwerp

Onze selectie van gezonde diepvriesmaaltijden

Iglo biedt veel bereide maaltijden met een groene Nutri-Score van A of B. Als je zeer gezondheidsbewust leeft en diepvries wil kopen. Probeer dan zeker eens volgende recepten:
Ben je vegetariër of wil je gewoon een maaltijd zonder vlees, zoek dan niet verder. Ontdek onze Mini Ravioli’s of plantaardige maaltijden van iglo Green Cuisine met groene Nutri-Score.

Eerder op zoek naar een klassiek recept & groene Nutri-Score? Ontdek ze hier:
Diepvriesmaaltijden zijn dus een goede keuze voor je gezondheid. Maar zoals bij elk dieet is het belangrijk om gevarieerd te eten en te kiezen voor gerechten en voedingsmiddelen met een groene Nutri-Score.

Natuurlijk is de keuze van je diepvriesmaaltijd niet de enige factor die jouw gezondheid beïnvloedt. Denk er ook aan regelmatig te bewegen en stress zoveel mogelijk te beperken.