De voordelen van diepvries groenten en fruit

Ontdek hoe gezond eten gemakkelijk, lekker en praktisch met Iglo kan zijn. Diepvries IS het echte alternatief voor vers!

Een gezonde, evenwichtige en gevarieerde voeding zou de voeding van al de voedingsgroepen in de juiste hoeveelheden moeten combineren. Groenten groeien en worden volgens specifieke seizoenen geteeld, dus zijn ze buiten het seizoen soms moeilijk te verkrijgen. Onze diepvriesgroenten passen perfect in een gezonde en evenwichtige voeding en zijn het hele jaar beschikbaar. U zult hieronder begrijpen hoe diepvries U een praktische toegang tot heerlijke, voedzame en kwaliteitsvoeding geeft.

Zijn er meer voedingstoffen in verse groenten dan in diepvries groenten?

Diepvriezen is een natuurlijk proces dat het gebruik van bijkomende bewaarmiddelen overbodig maakt. Vitaminen en mineralen worden door het diepvrizen “opgesloten” terwijl de vetten de proteïnen en de koolhydraten niet aangetast worden. Voor deze reden is diepvriesvoedsel een echt alternatief voor vers voedsel en qua voedingswaarde evenwaardig.

In tegenstelling met verse produkten die hun vitaminen tijdens de bewaring verliezen, behouden de diepvriesgroenten van Iglo al hun voedingsstoffen. Het vitaminegehalte van diepvriesgroenten en –vruchten is meestal hetzelfde al dan niet, in enkele gevallen, beter dan hun verse tegenhangers en het mineralengehalte blijft meestal hetzelfde dan in verse eetwaren. Het is ook belangrijk te weten dat de diepvries groenten en vruchten ook meetellen in de aanbevolen raad om “5 groenten en vruchten per dag” te eten.

Waarom diepvries groenten kopen?

U kunt denken dat diepvriesproducten maar een vervangingsoptie zijn maar in feite zijn ze een echt alternatief voor verse producten. Qua voedingswaarde zijn ze even goed maar ze hebben ook nog veel andere voordelen!

U wilt zelf op gezonde en evenwichtige wijze eten, alsook uw familie, dan is het aangeraden elke dag groenten en vruchten te gebruiken. Diepvriesvoeding maakt de toegang tot groenten en fruit voor iedereen, overal en alle dagen mogelijk.

Verse groenten en vruchten kunnen meerdere dagen in de winkelrekken gelegen hebben en wanneer U ze koopt blijven ze dikwijls ook nog enkele dagen liggen. Omdat ze geen bewaringsmethode tijdens deze periode gekregen hebben, vermindert de kwaliteit van de verse groenten en fruit tijdens het bewaren alsook hun vitaminegehalte. Diepvriezen vraagt geen bewaarmiddelen maar behoudt de kwaliteit en helpt het bewaren van de voedingsstoffen omdat het de vitaminen vastzet tussen de teelt en de consumptie van diepvriesgroenten.

Onze diepvriesgroenten van Iglo zijn niet alleen snel en makkelijk klaar te maken maar ze helpen ook de voedselverspilling te verminderen. U kunt zonder problemen uw porties controleren door enkel wat U nodig heeft te gebruiken en het overige voedsel terug in uw diepvriezer te leggen, daarmee bespaart U tevens geld omdat U geen restjes zult moeten weggooien. Onze heerlijke schotels vermijden ook verspilling omdat ze de perfecte hoeveelheid voor één persoon aanbieden. Waarom zou U niet onze verrukkelijke ovenschotel met gehakte spinazie en puree proberen?