Zijn diepvriesgroenten goed voor de gezondheid?

Goed eten is van essentieel belang om gezond te blijven en op een gezonde manier ouder te worden. Voor een evenwichtige en gevarieerde voeding moeten we alle dagen voldoende voedingsmiddelen uit elke voedingsgroep eten. Het kan moeilijk zijn om bij elke maaltijd verschillende soorten groenten te eten, vooral tijdens de koudste seizoenen wanneer er minder verse groenten voorhanden zijn.

De diepvriesgroenten van iglo passen perfect in een gezond en evenwichtig dieet, aangezien ze het hele jaar door beschikbaar zijn.

Bevatten verse groenten meer voedingsstoffen dan diepvriesgroenten?

Invriezen is een natuurlijk conserveringsproces waardoor geen bijkomende bewaarmiddelen nodig zijn. De vitaminen en mineralen worden door het invriezen “opgesloten”, terwijl de vetten, eiwitten en koolhydraten niet worden aangetast door het snelle invriesprocess. Niet-ingevroren verse producten verliezen hun vitaminen na verloop van tijd, dit al binnen een aantal dagen. Alle deskundigen zijn het erover eens: diepvriesproducten zijn net zo voedzaam als verse producten. En daar is een eenvoudige reden voor: de koude vertraagt het afbraakproces van de mineralen en vitaminen in fruit en groenten. Ze verandert niets aan de samenstelling.

Zo is het vitaminegehalte van diepgevroren groenten en fruit doorgaans vergelijkbaar (en in sommige gevallen zelfs beter) dan dat van hun verse tegenhangers. Terwijl het mineraalgehalte doorgaans hetzelfde blijft als bij verse voeding.

Hoe vergemakkelijken diepvriesgroenten uw leven?

U denkt misschien dat diepvriesgroenten een “back-up”-optie zijn, maar eigenlijk zijn ze een echt alternatief voor verse groenten. Diepvriesgroenten zijn net zo goed als verse groenten qua voedingswaarde, maar ze bieden ook tal van andere voordelen! Voor een gezonde en evenwichtige voeding wordt aangeraden om dagelijks verschillende soorten groenten en fruit in voldoende hoeveelheden te eten. De diepvriesgroenten en fruit zijn altijd en overal beschikbaar, voor iedereen.

Doorstaan diepvriesgroenten de tand des tijds?

Vers fruit en verse groenten liggen mogelijk al enkele dagen op het schap wanneer u ze koopt en worden vaak geconsumeerd nadat u ze nog enkele dagen thuis hebt bewaard.

De kwaliteit neemt sterk af tijdens het bewaren en hun vitaminegehalte daalt ook. Invriezen vereist geen bewaarmiddelen, maar behoudt de kwaliteit en voedingsstoffen, doordat de vitaminen worden “opgesloten”.

Hoe helpen diepvriesgroenten minder voedsel te verspillen?

De diepvriesgroenten van iglo zijn niet alleen snel en gemakkelijk te bereiden, ze helpen ook minder voedsel te verspillen. U kunt ze immers gemakkelijk verdelen in porties door enkel de hoeveelheid te gebruiken die u nodig heeft en de rest van de diepvriesvoeding terug in de vriezer te stoppen. Zo voorkomt u dat u overschotten moet weggooien. Dankzij onze heerlijke bereide maaltijden kunt u ook uw afval beperken, bijvoorbeeld met een maaltijd met de perfecte proporties voor één persoon.

Nu we u verteld hebben hoe gezond en smakelijk de diepvriesgroenten van iglo zijn, heeft u waarschijnlijk zin om ons recept voor Lentepasta met erwten eens te proberen of de smaakpapillen van het hele gezin te verwennen met ons recept voor Gevulde avocado met pompoen en quinoa.

Eet smakelijk!