Hoeveel groenten zouden we per dag moeten eten?

Groenten zijn essentieel voor een gebalanceerd dieet, we zouden zo veel mogelijk verschillende groenten moeten eten om alle vitamines en mineralen binnen te krijgen. Iglo helpt je hiermee met ons groenten assortiment.

 

De Belgische aanbevelingen

Het voedingscentrum raadt aan om minimaal 250 gram groenten per dag te eten en twee stuks fruit. Iglo probeert dit makkelijker te maken met smakelijke en makkelijke groenten zoals onze spinazie en bereide groenten. Al deze groenten zijn lekker en tellen als dagelijkse portie. Vergeet niet, diepvries groenten zijn net zo goed als verse groenten! Probeer uw favoriete diepvries groenten in elke maaltijd voor een kleurrijke vitaminen en een mineralen boost.

De wereldwijde en Europeaanse aanbevelingen

De World Health Organisation (WHO) geeft als algemene aanbevelingen voor de wereldwijde bevolking om minstens 400g groenten en fruit per dag te eten. De EFSA (European Food Safety Agency), heeft deze aanbeveling uitgedrukt door vijf porties groente en fruit per dag aan te bevelen voor een Europeaanse volwassen persoon. Deze vijf porties groente of fruit per dag is een minimum, omdat groenten zo gezond zijn, zou je moeten proberen om elke maaltijd te baseren op groenten. Daarnaast is het ook belangrijk om zo veel mogelijke verschillende soorten groenten te eten.