Calorieën in de gepaneerde vis van Iglo

Zoals veel Belgen eet je regelmatig vis in paneermeel en denk je waarschijnlijk aan de calorieën die dit smakelijke korstje in je dieet vertegenwoordigd. Maak je geen zorgen, want deze zijn namelijk noodzakelijk voor ons en het gaat erom de hoeveelheid en de oorsprong te bepalen van de calorieën die je nodig hebt!

Zoom in op de samenstelling van onze gepaneerde vis

De wilde vis die in de diepvriesproducten van Iglo wordt gebruikt, is 100% MSC gecertificeerd en dus afkomstig uit een verantwoord viscircuit. Dankzij deze kwaliteit kan je van je eten genieten terwijl je je bewust bent van wat je eet, want respect voor het milieu en voor de gezondheid staan bij ons al jaren hoog in het vaandel. Daarom zet Iglo zich in voor een verantwoorde bevoorrading, zowel van de vis en het vlees die we in onze producten gebruiken als van de oliën en specerijen.

Bezorgd om het milieu en de gezondheid, geven wij de voorkeur aan het gebruik van koolzaad- of zonnebloemolie bij de productie van onze producten. Net als bij het paneren van onze vis, zorgvuldig uitgedacht om genot en evenwicht te combineren. Deze laatste bestaan hoofdzakelijk uit tarwemeel, water, olie (oliën) en tarwezetmeel. Dit alles vermengd met een beetje gist, zout en kruiden.

Steeds op zoek naar oplossingen voor een gevarieerde voeding, maken we voor sommige paneermeel nu gebruik van granen in hun samenstelling. Zoals onze Alaska pollak filets omhuld met pompoenpitten en boekweit of onze Alaska pollak filets omhuld met zonnebloem en lijnzaden.

Wij gebruiken zogenaamde magere vis, zoals Alaska Pollak uit Alaska en gepaneerde kabeljauw, om onze diepgevroren gepaneerde filets te bereiden. Deze vissen worden "mager" genoemd omdat hun calorie-inname over het algemeen niet meer bedraagt dan 1% vet. Bovendien kan onze gepaneerde vis, bereid zonder toegevoegde kleurstoffen of bewaarmiddelen, worden bereid zonder toevoeging van vet in de oven of airfryer. Eenzelfde smaak voor maaltijden met minder vet!

Hoe zit het met de calorieën?

Misschien zou je denken dat het eten van onze gepaneerde vis geen deel kan uitmaken van een evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. De hoeveelheid paneermeel in onze producten wordt altijd in beschouwing genomen tegenover de hoeveelheid vis, waardoor het aantal calorieën per portie sterk wordt ingeperkt. Zo bevatten onze gepaneerde visfilets Alaska pollak 219 kcal (kilocalorie) per 100 gram, wat neerkomt op 11% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH), en 8% aan vet.

Volgens de voedingsaanbevelingen voor 2019 van de Hoge Gezondheidsraad behoort vis tot de voedingsgroepen die de voorkeur verdienen. In tegenstelling tot veel andere producten en voedingsmiddelen die regelmatig worden geconsumeerd, die veel meer calorieën bevatten en minder evenwichtig zijn.

Volgens Nubel, dat een databank bijhoudt waarin je de voedingssamenstelling van veel voedingsmiddelen kan raadplegen, zitten er bijvoorbeeld al 314 kcal voor 100 gram vlees in eenvoudige gehaktballetjes die je in de supermarkt koopt. De kip currysalade die vaak op de boterham wordt gegeten, vertegenwoordigt 352 kcal voor 100 gram beleg. En de lijst van voedingsmiddelen die verrassend veel calorieën bevatten gaat maar door. Vergeet niet dat je alle voedingsinformatie van Iglo-producten op elk moment kan raadplegen op onze website of op onze verpakkingen.

Het is waar dat een portie gepaneerde vis meer calorieën bevat dan een portie magere vis, maar het is mogelijk een gezond bijgerecht te kiezen dat het gerecht zijn plaats verleent in een complete en gevarieerde maaltijd. Daarom kan je op onze website een aantal recepten vinden, waaronder onze gepaneerde vis met kleurrijke groentenoedels en geroosterde aardappelen.

Hoeveel vis per persoon?

De hoeveelheid gepaneerde vis die tijdens een maaltijd kan worden gegeten, hangt sterk af van het gekozen product en de specifieke behoeften van de persoon. Voor een volwassene die 2.000 kcal per dag nodig heeft, zijn gemiddeld één of twee moten gepaneerde Alaska pollak filet voldoende om een geschikte portie te vormen.

De Nutri-Score, die op de dozen van onze producten staat, geeft een cijfer van A tot E aan voedingsproducten, berekend op basis van hun voedingswaarde. Hoe dichter het cijfer bij A ligt, hoe geschikter het product is om een evenwichtig dieet te ondersteunen. En bij Iglo, zoals duidelijk op onze verpakkingen staat, hebben alle onze visproducten Nutri-Score A of B. Sommige gepaneerde vissen hebben zelfs een A-waardering. Dit is bijvoorbeeld het geval met onze multizaden Alaska pollak filets of zelfs onze klassieke gepaneerde kabeljauwfilets!

Als je niet de mogelijkheid hebt om groenten als bijgerecht te koken, probeer dan onze Kombinos. Een subtiele combinatie van de fijnste Alaska pollak filets met een heerlijk laagje groenten; bijvoorbeeld onze Kombinos met spinazie, verkocht in een pak van acht stuks voor snelle en gezonde familiemaaltijden!