Waarom kiezen voor diepvries ?

Diepvriesvoeding: Hoe werkt het?

Voeding bewaren.

Een vers product dat op kamertemperatuur bewaard wordt, bederft snel. De bacteriën in voedingsmiddelen ontwikkelen zich immers het best tussen 15° en 40°C. Voeding bewaren in een gewone koelkast (0° tot 7°C) vertraagt dit proces. Een zeer lage temperatuur houdt het verouderingseffect bijna volledig tegen en een temperatuur van -18 tot -40°C stopt de groei van bacteriën. Zo blijft de voeding optimaal zonder kwaliteitsverlies.

Zelfs verse voeding invriezen.

Verse voeding (bijvoorbeeld groenten of vleeswaren) kun je ook zelf invriezen in een diepvriezer van -18°C. Toch duurt het een tijd voordat de voeding helemaal ingevroren is. Hierdoor ontstaan grote ijskristallen in de cellen. Tijdens het ontdooien, beschadigen deze kristallen de celstructuur: de voedingswaarde van het product vermindert omdat er veel voedingsstoffen verloren gaan.

Waarom diepgevroren producten zoveel voordelen hebben?

De Iglo producten, die je in de winkel koopt, worden snel diepgevroren op een temperatuur van -40°C. Zo wordt de celstructuur niet aangetast; de versheid en kwaliteit van de voeding blijft hierdoor optimaal bewaard.

Het resultaat? 100% verse, natuurlijke voeding!

Wat is het verschil tussen invriezen en diepvriezen?

Invriezen: -18°C

 • Bij de meeste huishoudelijke diepvriezers daalt de temperatuur niet onder de -30°C.
 • Gevolg: de relatief trage koeling verandert het water in de voeding in dikke ijskristallen.
 • Tijdens het ontdooien beschadigen deze kristallen de celstructuur: zo gaan er veel voedingsstoffen verloren.

Diepvriezen: -40°C

 • Diepvriezen is een snel koelingsproces bij een zeer lage temperatuur (-40°C tot -150°C).
 • Gevolg: de snelle koeling verandert het water in de voeding in microscopisch kleine ijskristallen.
 • Tijdens het ontdooien beschadigen deze kristallen de celstructuur niet: hierdoor blijven de voedingsstoffen optimaal bewaard. Het is dus niet nodig om extra bewaarmiddelen toe te voegen.

Diepvriezen is een 100% natuurlijke manier om verse voeding optimaal te bewaren.

Tips om je diepvriesvoeding te vervoeren en te bewaren

 • Vervoer je diepvriesproducten in een koeltas of in een koelbox.
 • Zorg dat je de diepvriesproducten koopt op het einde van je supermarktbezoek.
 • Vermijd blootstelling aan de zon.
 • Koop een diepvriezer met “* * *” of “* * * *” eigenschappen.

Wat betekent de minimale houdbaarheidsdatum?

De vermelde datum is de datum tot wanneer de producent de veiligheid, de voedingswaarde, de smaak en het aanzicht van het product garandeert. Bij -18°C zijn de producten ten minste houdbaar tot het einde van de minimale houdbaarheidsdatum.

Voordelen van Iglo

 • Diepvriezen is een 100% natuurlijke manier om voeding te bewaren.
 • Door het diepvriezen blijven de eigenschappen van verse producten optimaal bewaard.
 • Geen additieven of bewaarmiddelen. Gegarandeerd veilig en hygiënisch.
 • Handig: Onze producten zijn het hele jaar beschikbaar, ongeacht het seizoen.
 • Duurzaam: Diepvriesvoeding zorgt voor 30% minder afval vergeleken met verse voeding!  Diepvriesvoeding is dus niet alleen vers maar ook duurzaam. Zet een verantwoorde ecologische stap en kies voor diepvriesvoeding.
 • Comfortabel: Je maakt in een korte tijd heerlijke gerechten met eenvoudig te bereiden ingrediënten. Diepvriesproducten heb je altijd op voorraad en je kunt er eindeloos mee variëren. Of je nu een hobbykok of een fijnproever bent, Iglo producten passen perfect in jouw menu.

Waarom kiezen voor diepvriesvoeding?

5 feiten die je warm zullen maken 

Ben je nog niet overtuigd van de voordelen van diepvriesvoeding? Laat ons nog enkele mythes en geruchten rond diepvriezen ontmaskeren…

Diepvriesvoeding blijft langer houdbaar omdat er veel bewaarmiddelen in zitten

Niet waar…Wanneer je voedsel gaat diepvriezen onder -18°C vertraag je de chemische reacties, enzymatische en bacteriële groei. Zo blijft de smaak en textuur van het oorspronkelijk product ongewijzigd. Dankzij dit volstrekt natuurlijke proces kan diepvriesvoeding dus perfect bewaard blijven zonder bewaarmiddelen toe te voegen.

Diepvriesvoeding is duurder dan vers

Diepgevroren producten zijn al perfect schoongemaakt, gewassen en gesneden. Je betaalt een klein stukje voor deze service waarvoor je mooie verse producten krijgt met een hoog gebruiksgemak en de nodige tijdsbesparing. Bovendien kan je makkelijk doseren hoeveel je wenst te verbruiken waardoor je bijgevolg veel minder voeding verspilt.

Diepvriesvoeding is minder voedzaam

Niet waar. Diepvriesgroenten worden pas geoogst als ze helemaal rijp zijn, en dus klaar voor consumptie. Ze worden bovendien in een tijdspanne van slechts enkele uren van het veld gehaald, gewassen, verpakt en diepgevroren zodat hun smaak, kleur en voedingsstoffen bewaard blijven. Ook diepvriesvis bijvoorbeeld, wordt onmiddellijk na de vangst snel diepgevroren. Bij kwaliteitsanalyses op diepvriesvoeding valt dan ook duidelijk te merken dat er geen enkele activiteit plaatsvindt in de producten en de voedzaamheid dus ook niet daalt.

Vriezers slorpen energie

Wel, evenveel als een koelkast! Samen staan ze voor  11% van je jaarlijkse energieverbruik. Verbruikskosten hangen ervanaf hoe vol je vriezer zit, zijn locatie, het energielabel en hoe vaak de deur wordt geopend. Het jaarlijkse verschil  tussen een A++ niveau vriezer en een C niveau kan tot €270 euro bedragen.

Je kan thuis ook zelf invriezen.

Invriezen wel, diepvriezen niet. Om voedsel snel diep te vriezen onder de -18°C om zo weinig mogelijk voedingswaarde verloren te laten gaan, heb je immers krachtige en efficiënte apparatuur nodig. Thuis kan je wel overschotjes van je maaltijd invriezen maar je kan met een huishoudelijke diepvriezer niet hetzelfde resultaat behalen als wanneer je voedsel echt gaat diepvriezen. Om zo weinig mogelijk smaak, kleur en vitamines verloren te laten gaan en de celstructuur van je product zo weinig mogelijk te beschadigen, moet er dus snel onder de -18°C diepgevroren kunnen worden.