Alaska pollak

Theragra chalcogramma

Waar komt jouw vis vandaan?

Gebruik de interactieve map om te ontdekken waar jouw Alaska pollak vandaan komt.

Kenmerken
Alaska pollak is familie van de kabeljauw en de schelvis, beter bekend als de familie van de kabeljauwen (Latijnse naam: Gadidae). Ze hebben hetzelfde slanke lichaam, maar de kindraad is heel klein en soms zelfs niet aanwezig. Alaska pollak kan tot 105 cm lang worden en maximaal 22 jaar oud, maar ze worden vaak gevangen op een jongere leeftijd.

Voeding
Ze voeden zich met kleine dieren, zoals schaaldieren en kleine visjes. De Alaska pollak leeft meestal dicht bij de zeebodem en komt samen in dichte scholen, vooral in de paaitijd.

Waarom Alaska pollak?
Alaska pollak is een milde vis, erg sappig, met tevens een laag vetgehalte en rijk aan omega 3 vetzuren.

Bereidingswijze
Alaska pollak kan op verschillende manieren bereid worden. Hij kan gebakken worden in de oven, in de pan of in de airfryer, maar kan ook bijvoorbeeld gefrituurd worden. Wij raden de bereiding in de oven of airfryer aan. Lekker te combineren met groenten, pasta, rijst of aardappelen.

Meer over Alaska pollak
De Alaska pollak leeft meestal dicht bij de zeebodem en komt samen in dichte scholen, vooral in de paaitijd. Ze voeden zich met kleine dieren, zoals schaaldieren en kleine visjes.

Kan tot

22

JAAR OUD WORDEN

Kan groeien tot

105

CM

Kan tot

1.5

KG WEGEN

Meer informatie

Deze informatie is vrij algemeen en gericht op de biologische kenmerken van de vissoorten.

Voor meer informatie over de specifieke voedingswaarden van je product, verwijzen wij naar de voor- en achterzijde van de verpakking die je gekocht hebt. Klik op onderstaande link voor meer informatie over ons gehele assortiment.

Klik hier!