Hoeveel vis zouden we moeten eten?

Volgens het Voedingscentrum zouden we minimaal één keer per week vis moeten eten. Iglo helpt je om dit te bereiken!

Vis vervult een belangrijke rol in het dieet door de vitaminen en mineralen die erin zitten. Idealiter zou je twee porties per week moeten eten, waaronder één keer vette vis zoals zalm, tonijn (niet uit blik), makreel of sardientjes. Het uitgebreide vis assortiment van Iglo bevat onder andere Atlantische Zalm. Bereid deze samen met onze Iglo Spinazie en wat pasta voor een snelle en makkelijke maaltijd.

 

Wereldwijde en Europese aanbevelingen

De World Health Organisation (WHO) adviseert ook om regelmatig vis te eten (1 à 2 keer per week), mede omdat vis Omega 3 vetten bevat. Omega 3 vetten zijn essentieel en kunnen niet door ons lichaam geproduceerd worden, hierdoor zullen we deze via voedsel binnen moeten krijgen. De European Food Safety Agency (EFSA) geeft soortgelijke aanbevelingen. Omdat in elk land andere vissoorten worden geconsumeerd, raadt de EFSA aan dat de Europese landen zelf specifieke aanbevelingen opstellen.

De Belgische aanbevelingen

 In Belgïe worden we door het Voedingscentrum aangeraden om minimaal 1 keer per week vis te eten. Iglo probeert hieraan bij te dragen met smaakvolle en gemakkelijke visproducten. Probeer eens onze Iglo Vissticks, Gepaneerde vis of Natuurvis. Al deze producten zijn voedzaam en tellen als één portie vis! Bekijk onze receptenpagina voor lekkere recepten met onze vis.

Voor ons volledig visassortiment kijk op: https://www.iglo.be/nl-be/producten/vis-en-zeevruchten