Ingrediënten
2
bosjes trostomaten
2
sneetjes
wit casinobrood, korsten eraf en in kleine blokjes gesneden
1
biologische citroen
1
ei (losgeklopt)
enkele blaadjes verse basilicum
extra vierge olijfolie
zout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi de spinazie zoals omschreven op het pak.
- Bak de broodblokjes in een steelpan met wat olie of boter, totdat ze licht goudbruin zijn. Rasp de helft van de citroen — niet het witte gedeelte, dat smaakt bitter. Hak een aantal blaadjes basilicum fijn, houd een paar blaadjes achter voor garnering. Meng de broodcroutons met de helft van het ei, citroenrasp, fijngehakte basilicum en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de spinazie over de ovenschaal en leg de zalm en trostomaten erbovenop. Dek de zalm royaal af met het croutonmengsel en druk voorzichtig aan.
- Bak ca. 8 minuten in de oven, of totdat de zalm vanbinnen glazig en nét gaar is.
- Verdeel de spinazie, zalm en trostomaten over twee borden en garneer met de achtergehouden basilicum.
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Wees de eerste om uw mening te geven