Mag mijn baby diepvries spinazie eten?


Ja, onze naturel spinazie (fijn gehakt en bladspinazie) kan zonder problemen door baby’s gegeten worden. Deze spinazie is 100% natuurlijk, heeft een zachte textuur en draagt dankzij de goede vitamines en vezels bij aan de ontwikkeling van de baby.


Naturel spinazie - Geschikt voor baby’s vanaf 3 maanden oud

Aangezien onze natuurlijke spinazie producten (iglo Spinazie Fijn Gehakt en iglo Bladspinazie) geen enkele toevoegingen bevatten mogen baby’s vanaf 3 maanden deze producten al eten. Wel adviseren wij om maximaal 2 keer per week spinazie aan een baby te geven in verband met het van nature in spinazie aanwezige oxaalzuur, wat de stoelgang bevordert en eventueel voor buikkrampjes kan zorgen.

 

Spinazie met toevoegingen - Geschikt vanaf 1 jaar oud

Onze spinazie met toevoegingen (bijvoorbeeld iglo Spinazie à la crème en iglo Spinazie Fijn Gehakt met Boursin) kan beter niet aan kinderen onder 1 jaar gegeven worden. Dit heeft te maken met het zout die aan deze producten is toegevoegd. Het is beter voor de nieren van baby’s en jonge kinderen om ze zo min mogelijk zout te geven. Vanaf 12 maanden mogen baby’s af en toe een kleine portie iglo Spinazie à la crème eten, maar nog beter is om naturel spinazie producten te blijven bereiden.

De maximale hoeveelheid zout die kinderen volgens het Voedingscentrum binnen mogen krijgen is terug te vinden in de volgende tabel:

 


Leeftijd

Maximale hoeveelheid zout per dag in grammen

Maximale hoeveelheid natrium per dag in grammen

0 tot 6 maanden

Minder dan 1

Minder dan 0,4

7 tot 12 maanden

1

0,4

1 tot 3 jaar

3

1,2

4 tot 6 jaar

4

1,6

7 tot 10 jaar

5

2

11 tot 14 jaar

6

2,4

Ouder dan 14 jaar

6

2,4