Microgolf maaltijden

Al meer dan een halve eeuw maken microgolfovens deel uit van het dagelijks leven in veel huishoudens. Soms ten onrechte bekritiseerd, want het is een uitstekende oplossing voor de snelle bereiding van evenwichtige en smakelijke gerechten. Daarom is iglo trots om een breed gamma microgolfovenmaaltijden aan te bieden.

Wat zijn de voordelen van microgolf maaltijden?

In de meeste gevallen duurt het bereiden van een maaltijd in de oven of op de kookplaat langer dan het bereiden van een microgolf maaltijd. Deze maaltijden zijn in een paar minuten klaar om op te eten en de bereidingswijze is vaak kinderspel. Van diepvries naar microgolfoven, van microgolfoven naar bord in enkele minuten. Handig als u geen tijd of zin heeft om te koken.

En alles wat u nodig heeft is een bord en bestek om de gerechten te bereiden en ervan te genieten. Dat scheelt dan ook weer in het aantal borden en keukengerei dat je moet afwassen.

De microgolf maaltijden zijn gemakkelijk te hanteren en zijn ook de beste bondgenoot voor mensen die een microgolfoven op hun werkplaats hebben.

Velen van ons zijn zich er niet van bewust dat koken in de microgolfoven vaak ook het meest ecologische en economische alternatief is bij het bereiden van een maaltijd. Afhankelijk van het vermogen, ligt  het stroomverbruik van een microgolfoven 2 tot 3 maal lager ligt dan dat van een traditionele oven*. Dit is zeer welkom in een wereld waar het terugdringen van het energieverbruik een steeds grotere noodzaak wordt. Daarom is het belangrijk aandacht te besteden aan de ecologische impact van de huishoudelijke apparaten die u koopt. Hoewel het nog niet verplicht is voor microgolfovens, zal het energielabel op sommige modellen u duidelijke informatie geven over het energieverbruik van de microgolfoven. Geef de voorkeur aan degenen met een score die gelijk is aan of het dichtst bij een A-score ligt.

Voor kleinere budgetten, of woningen met een gebrek aan ruimte, is een combi-oven vaak een zeer goede oplossing. 
 

Grote verscheidenheid aan maaltijden

De tijd dat kant-en-klaarmaaltijden flauwe tv-bakjes waren met een zeer beperkte voedingswaarde ligt ver achter ons. Al vele jaren breidt iglo zijn gamma microgolf maaltijden uit om aan verschillende smaken en diëten tegemoet te komen.

Heeft u onze beroemde macaroni met ham en kaas al eens geproefd? Klaar in minder dan 10 minuten in de microgolfoven, om dan te genieten van een perfect pasta gemengd met een heerlijke ham en kaassaus. 

Als u in de stemming bent voor een meer traditionele maaltijd, kunt u onze heerlijke aardappelgratin met gehakt en spinazie proberen, u vindt hem in de diepvriesafdeling van uw supermarkt. Een smaak die u zal doen denken aan de zelfgemaakte maaltijden uit uw kindertijd, dankzij ons snelvriesproces dat alle smaken bewaart.

U kunt ook naar Zuid-Europa reizen zonder w het land te hoeven verlaten met onze paella Valencia met kip en garnalen. Deze maaltijd, gemaakt met producten uit de verantwoorde visserij, heeft een nutri-score A

Een ander exotische maaltijd ontdekt u met onze veggie bowl Thaise curry. Een maaltijd op basis van basmatirijst met kikkererwten, broccoli en zoete aardappel. Ideaal als u een maaltijd zonder vlees of vis wilt! Deze veggie bowl, die ook de hoogste score voor voedingsstoffen heeft, is klaar in slechts 7 minuten in de microgolfoven.

Bekijk gerust de volledige lijst van onze bereide maaltijden op onze website.

Onze tips

Om uw microgolf maaltijden zo gelijkmatig mogelijk te laten garen, adviseert Tiktokeuse @Onlyjayus om uw gerecht niet in het midden van de microgolfoven te plaatsen, maar het iets te verschuiven naar de randen van het draaiplateau. De grotere rotatie in de microgolfoven zou het effect van de golven op het koken optimaliseren. 

Een andere oplossing, om te voorkomen dat het ene gedeelte kouder is dan het andere, is uw gerecht goed te mengen zodra het uit de microgolfoven komt.

Hoewel het niet raadzaam is twee maaltijden tegelijk te bereiden en de bereidingstijd iets kan verlengen, kunt u een tweede verdieping in uw microgolfoven creëren. Dit kan worden gedaan met een kopje of glas dat naast de eerste maaltijd wordt geplaatst om de tweede maaltijd erop te plaatsen. Er bestaan ook roosters met twee verdiepingen die speciaal voor de microgolfoven zijn ontworpen.

Voor een nog energiezuiniger gebruik van uw microgolfoven:

  • Open hem niet tijdens de bereiding en respecteer de bereidingsinstructies op de verpakking
  • Maak de microgolfoven regelmatig schoon volgens de instructies in uw gebruiksaanwijzing
  • Aarzel niet om de stekker uit het stopcontact te halen als u langere tijd weg bent
  • Verwarm er geen grote hoeveelheden water in, niet meer dan één kopje, gebruik anders de waterkoker
  • Denk er ook aan dat het niet raadzaam is om maaltijden meer dan één keer op te warmen
Wist u dat naast onze kant-en-klare microgolf maaltijden ook veel iglo producten in de microgolfoven kunnen worden bereid? Ons assortiment natuurvissen kunnen volledig met behulp van uw microgolfoven worden bereid. Of ons heerlijke assortiment diepvriesgroenten, die in slechts enkele minuten kunnen worden bereid, ook weer met behulp van uw microgolfoven.
*https://www.energuide.be/fr/questions-reponses/combien-les-appareils-electromenagers-consomment-ils/71/