Snelle en makkelijke maaltijd ideeën

Zoals veel mensen kook je graag of eet je graag lekker en uitgebreid. Maar met een drukleven en onvoorziene omstandigheden, kan het moeilijk zijn om zelf elke maaltijd volledig te bereiden. En het lijkt nog moeilijker om deze maaltijden altijd evenwichtige samen te stellen, iets wat noodzakelijk is voor je welzijn en je gezondheid. Geen paniek! Iglo heeft aan je gedacht met ons assortiment kant-en-klaar maaltijden en de vele snelle en makkelijke maaltijdideeën!

Geen zin om te koken? Dan zijn er onze kant-en-klaar maaltijden.

Zoals velen van ons stel je je boodschappenlijstje op voor de volgende week, zodat je voor elke maaltijd voldoende ingrediënten hebt. Maar laten we eerlijk zijn, weken verlopen niet altijd volgens plan en je kunt nooit voorbereid zijn op onverwachte omstandigheden. Bijvoorbeeld vrienden of familieleden die onverwacht langskomen, borrels met de buren die uitlopen op een laat diner, de vriendjes van je kind die op het laatste moment langskomen of gewoon avonden waarop je de televisie niet wilt verlaten om ook maar één seconde van de film of voetbalwedstrijd te missen. Kortom, er zijn zoveel situaties waarin je noch de tijd noch de zin hebt om te koken en waarin de smakelijk bereide gerechten van iglo kostbare bondgenoten zijn, die je altijd te hulp schieten.

Waarom zou je niet eens een heerlijk recept uit ons assortiment diepvriespasta proberen? Of je nu een fan bent van de klassieke lasagne, spaghetti bolognese of macaroni ham en kaas, of je bent op zoek naar een vegetarisch recept, zoals met onze penne 4 kazen en groenten,  je zult zien, er is voor elk wat wils! Zin in een meer lokaal of traditioneel menu? Ontdek onze verschillende kant-en-klaar maaltijden op z’n Belgisch, bereid met ons gehaktbrood met spinazie of onze Gentse waterzooi. Onze gerechten zijn gemakkelijk in de diepvriezer te bewaren en in enkele minuten op te warmen in de oven of de magnetron Daardoor zijn ze ideaal om je televisieavond of gesprekken in je huiskamer niet lang te onderbreken om een avondmaal te koken.
 

Zin om te koken, maar weinig tijd?

Er zijn tal van manieren om je maaltijden te organiseren en zo tijd te besparen, en alle kookwebsites staan vol met tips. Een voorbeeld is batchcooking, waarbij alle maaltijden van de week in één kookbeurt worden bereid. Het is heel praktisch, maar dit strikte maaltijdplan beantwoordt niet altijd aan je dagelijkse behoeften of verlangens. Maak ruimte voor improvisatie met onze top 3 snelle en makkelijke maaltijdideeën:

Wist je dat?

Een veel voorkomende misvatting is dat "snelle en makkelijke maaltijden" het tegenovergestelde zijn van een evenwichtige voeding. iglo waakt er echter over producten aan te bieden die gemakkelijk te bereiden zijn, maar ook van hoge kwaliteit zijn en zo goed mogelijk aan je voedingsbehoeften voldoen. Dit geldt voor al onze producten. Wist je bijvoorbeeld dat een groot deel van onze kant-en-klaar maaltijden een Nutri-Score A heeft? Dit is het geval voor ons hele assortiment vegetarische kant-en-klaar maaltijden.  

Wij zorgen ook voor de planeet. Zo willen we bijvoorbeeld in 2022 de ecologische impact van onze verpakkingen minimaliseren. Daarom kiezen wij voor recycleerbare materialen en proberen wij de voorkeur te geven aan nieuwe materialen. Je ziet dit al bij sommige van onze nieuwe productassortimenten, zoals onze bereide vis- en groentegratins, waarbij het dienblad grotendeels van karton is gemaakt, wat gemakkelijk recycleerbaar is.