Erwteneiwit: De voordelen

Zoals veel Belgen weet u dat eiwit een van de belangrijkste voedingsstoffen is die we uit onze voeding halen. Het speelt een rol bij de groei, de ontwikkeling en het herstel van ons lichaam. Maar wist u dat erwten, zoals doperwten, veel van deze eiwitten bevatten?

Wat is erwteneiwit?

Erwteneiwit is het eiwit dat gewonnen wordt uit groene en gele spliterwten. De erwten die gebruikt worden om het te maken zijn zeer voedzaam. 100 gram van onze verse groene erwten levert maar liefst 4,9 gram eiwit op.

Erwteneiwit kan ook gebruikt worden om eiwitpoeder te maken, dat vaak gebruikt wordt als eiwitbasis voor veel veganistische voedingsmiddelen en dranken. Veel bodybuilders en duursporters kennen de voordelen ervan en gebruiken regelmatig erwteneiwitpoeder in combinatie met hun eiwitrijk dieet. In tegenstelling tot wat sommigen denken zijn deze producten, net als alle andere plantaardige eiwitten, echter niet uitsluitend voorbehouden aan atleten. Elke volwassene kan erwteneiwit consumeren als onderdeel van zijn dagelijkse voeding.

Erwten kunnen ook gecombineerd worden met andere plantaardige eiwitten om een completere bron van eiwitten en voedingsstoffen te verschaffen voor de goede werking van het lichaam. Dit is vooral nuttig in het kader van een vegetarisch of veganistisch dieet. U kunt uw erwteneiwit bijvoorbeeld combineren met een andere eiwitbron, zoals peulvruchten of granen, om de inname van eiwitten te optimaliseren.

De erwt: alle voordelen in geconcentreerde vorm

Verse groene erwten zijn niet alleen rijk aan eiwitten, ze bevatten ook veel foliumzuur, dat belangrijk is om vermoeidheid tegen te gaan en het immuunsysteem in topconditie te houden. Vergeet niet dat het immuunsysteem u dagelijks tegen verschillende infecties en ziekten beschermt.

Maar de voordelen van erwten en erwtenproteïne houden daar niet op. Erwten zijn ook een bekende bron van vitamine C en vitamine B1. Deze beide vitaminen dragen bij tot de werking van het zenuwstelsel en een normaal energiemetabolisme.

Erwten zijn van nature vet- en suikerarm, dan wel vezelrijk. Daarom verdienen dit soort voedingsstoffen de voorkeur wanneer u voor een flexitarisch dieet kiest of uw inname van vlees, en dus van dierlijke eiwitten vermindert. Peulvruchten, zoals linzen en kikkererwten, zijn ook belangrijke bronnen voor een eiwitrijke voeding. Net als talloze andere plantaardige voedingsbronnen, zoals zaden, noten en veel groenten, die steeds meer op het bord terechtkomen van mensen die extra zorg hebben voor de kwaliteit van hun voedsel.

Wist u dat sommige producten van ons Green Cuisine-aanbod gemaakt zijn op basis van erwtenproteïne?

Deze vleesvervangers helpen u aan uw dagelijkse eiwitinname en bevatten ook weinig verzadigde vetten. Wij gebruiken de eiwitten van deze speciaal voor u geselecteerde erwten en voegen er heerlijke kruiden en specerijen aan toe.

Dus vergeet de klassieke hamburger en ga naar de diepvriesafdeling voor onze heerlijke vegetarische burgers uit ons Iglo® Green Cuisine-aanbod. Of probeer een van onze vele schotels met een twist, zoals de alombekende overheerlijke balletjes in tomatensaus met onze vegetarische balletjes.