Ingrediƫnten
150
g
emmentaler, geraspt
500
g
aardappelen
50
g
pijnboompitten
1
stengel
prei
1
scheutje
droge witte wijn
3
el
plantaardige olie
50
g
spekblokjes
1
teentje
knoflook
nootmuskaat
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C (Heteluchtoven: 180 °C).
- Ontdooi de spinazie in de microgolfoven.
Schil de aardappelen en snijd in dunne schijfjes.
Was de prei en snij in fijne ringen. Doe olie in een pan en bak de prei ca. 5 minuten, samen met de geperste knoflook en spekblokjes. Breng op smaak met peper, nootmuskaat en wijn.
- Voeg vervolgens de spinazie en pijnboompitten toe.
- Vet de gratinvorm in met wat olie. Vul dan in laagjes, met afzonderlijk aardappelen en spinaziemengsel. Bestrooi met kaas en laat ongeveer 40 minuten in de oven gratineren.
Hierbij past gratin met verse bladsla.
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Wees de eerste om uw mening te geven