De voordelen van vette vis

In België moeten we twee keer per week vis eten voor de voordelen van vette vis. Bij Iglo, helpen we U dit doel te bereiken!

In Europa raden alle landen aan om vis als onderdeel van een gezond dieet te consumeren. Dit komt omdat vis tal van voedingsvoordelen heeft en daarom een belangrijke rol in de voeding speelt. Idealiter zouden we allemaal moeten streven naar minstens 2 porties per week, inclusief een portie vette vis. Vette vis omvat zalm, tonijn (niet ingeblikt), makreel en sardines. In onze heerlijk assortiment visproducten van Iglo hebben we een verscheidenheid aan voedzame vette visproducten, zoals ons Atlantische zalm. Waarom probeert U dit niet vanavond met een variëteit aan groenten, zoals broccoli roomsaus en aardappelen voor een snel en eenvoudig, maar toch gezond diner?

De wereldwijde en Europese aanbevelingen

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beveelt aan regelmatig vis te eten (1-2 porties per week), en die portie moet liefst vette vis zijn die omega-3-vetzuren levert. Omega-3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde “essentiële” vetzuren. “Essentieel” betekent dat deze niet door het lichaam kunnen worden geproduceerd en in onze voeding moeten opgenomen worden. Vetten - en vooral omega-3-vetzuren - spelen verschillende belangrijke rollen in ons lichaam, waaronder hun rol in het energiemetabolisme en de celmembraanstructuur.

Het Europees Agentschap voor Voedselveiligheid (EFSA) heeft vergelijkbare aanbevelingen gegeven door te adviseren om 1-2 porties vette vis per week te eten. Omdat een variëteit aan vissoorten wordt gebruikt in verschillende Europese landen, beveelt de EFSA aan dat elk land in Europa zijn eigen visconsumptieadvies geeft.

De Belgische aanbevelingen

De HGR (Hoge Gezondheidsraad) beveelt aan dat we vis ten minste 2 keer per week met inbegrip van vette vis consumeren. Iglo is hier van grote hulp, door smakelijke en handige vette visproducten aan te bieden. Waarom probeert U niet onze Alaska koolvis? Dien deze op met onze Iglo spinazie met roomsaus en een zetmeelrijke koolhydraat zoals aardappelen of bruine rijst voor een evenwichtige, voedzame midweekse maaltijd die in enkele minuten klaar is.

Waarom is vette vis zo belangrijk?

Vette vis, soorten zoals zalm, verse en ingevroren tonijn, makreel en sardines, zijn niet alleen rijk aan proteïnen en rijk aan “essentiële” omega-3 vetzuren, maar bevatten ook een aantal andere belangrijke voedingsstoffen in verschillende hoeveelheden die ons lichaam nodig heeft.Onze Iglo roze zalmproducten dragen bij tot uw wekelijkse vette vis inname en zijn een geweldige bron van proteïnen en omega-3-vetzuren. Ze bieden ook een reeks belangrijke voedingsstoffen zoals selenium, vitamine B12 en vitamine D. Daarnaast heeft onze Iglo  gekweekte Atlantische zalm ook belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten, omega-3 vetzuren, selenium en B-vitaminen waaronder B12.

Belangrijke voedingsstoffen uit vette vissen: Wat doen ze?

  • Proteïne (of eiwitten) heeft een aantal belangrijke functies in het lichaam, waaronder spiergroei en het behoud van normale botten. Eiwitten zijn essentieel voor groei, onderhoud en genezen van het lichaam. En het is vooral belangrijk dat kinderen genoeg eiwitten eten, omdat het nodig is voor de normale groei en ontwikkeling van hun botten.
  • Omega-3 vetzuren helpen de normale hersen- en hartfunctie te behouden en zijn ook betrokken bij het behoud van een normaal gezichtsvermogen. Onze roze zalm, in het bijzonder, is rijk aan omega-3 vetzuren. Waarom zou U niet onze heerlijke reeks van omega-3 rijke vette visproducten proberen om uw omega-3-inname te verbeteren?
  • Selenium draagt bij aan de normale functie van het immuunsysteem en het onderhoud van normaal haar en nagels. Bovendien is het noodzakelijk voor een normale schildklierfunctie. Te onthouden, selenium is ook te vinden in onze witvisproducten!
  • Vitaminen B3 (niacine) en B6 dragen bij aan het normaal energieleverend metabolisme, het normaal functioneren van het zenuwstelsel en de vermindering van vermoeidheid en moeheid. Vitamine B6 helpt ook om het normale functioneren van het immuunsysteem te handhaven.
  • Vitamine D - de zogenaamde “zonnevitamine” - heeft veel belangrijke functies in het lichaam, waaronder het behoud van de spierfunctie, normale botten en tanden en de werking van het immuunsysteem. Het is vooral belangrijk voor kinderen, omdat het bijdraagt aan hun normale botgroei en ontwikkeling.

 

Om ons volledige assortiment witte en vette visproducten wilt zien, surf naar https://www.iglo.be/nl-be/producten/vis-en-zeevruchten.