ONS PARTNERSCHAP MET WWF

We zijn trots dat we een partnerschap vormen met het WWF, 's werelds grootste beschermer van biodiversiteit. Met deze organisatie delen we onze passie om het klimaat te beschermen en de natuur te doen bloeien. Door de bijen, vlinders en planten te helpen beschermen willen we ervoor zorgen dat de toekomstige generaties nog kunnen genieten van onze groenten en het land waarop ze groeien. 

MEER DUURZAME GROENTEN ETEN

Hoe maken we groenten beter voor ons? Door ze duurzamer te maken. Wanneer we werken met de natuur en het leefmilieu alsmaar beter begrijpen kunnen we een bijdrage leveren tot de bescherming van de wilde dieren, de habitats en de biodiversiteit die planten en gewassen nodig hebben om zich te ontwikkelen. Vandaag kweken we onze groenten met de toekomst van onze planeet in het achterhoofd. Zo kunnen we blijven oogsten, onze hele toekomst lang. 

    WAT WE DOENWe werken nauw samen met het WWF om duurzame kweekmethodes te ontdekken en te ontwikkelen. Die moeten het rendement vergroten en de natuur en het milieu positief beïnvloeden.


We zullen ons partnerschap vooral inzetten voor twee grote projecten rond de productie van groenten. Het ene project is een blauwdruk voor landschappen die de voedselproductie kunnen vergroten via natuurvriendelijke landbouwmethodes. Het andere project moet de impact van de biodiversiteit meten op landbouwniveau. Op die manier kunnen we tussenkomsten plannen en nieuwe manieren vinden om meer bestuivers op onze velden in te zetten.

We zijn dan ook trots dat we nauw met het WWF kunnen samenwerken om voor onze planeet te zorgen.

Op www.wwf.be vind je meer tips van het WWF om voor onze planeet te vechten.