Waar komen onze groenten vandaan? 

We kopen onze groenten in verschillende regio's in, omdat de ene soort nu eenmaal andere eisen heeft op het gebied van klimaat, water, bodem en zonlicht dan de andere soort. 

We laten ons voor de oogst leiden door de natuur. Daardoor kunnen we de groenten op het ideale moment oogsten. Dankzij diepvriezen blijven de vitaminen en mineralen behouden, waardoor onze diepvriesgroenten net zo voedzaam zijn als verse groenten.

Wist je bijvoorbeeld dat de lekkerste broccoli uit Spanje komt? 

Duurzame landbouw voor een groene toekomst 

Bij Iglo verbouwen we onze groenten met liefde. Dat houdt in dat we voedzame producten willen aanbieden, die niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet zijn. We bewerken het land en telen de groente op duurzame wijze. Op die manier weten we zeker dat ook toekomstige generaties van onze groenten kunnen genieten.

We telen al bijna twee derde van onze groenten volgens ons Duurzaam Landbouw Beleid. En we willen het nog beter doen! Onlangs hebben we ons bij het SAI-platform aangesloten. Dat is het wereldwijde, toonaangevende initiatief om de landbouw te verduurzamen. Daarnaast zijn we voor onze missie om zo duurzaam mogelijk te werk te gaan voor al onze groenten FSA (Farm Sustainability Assessment) aan het implementeren.

Ons doel
We willen dat in 2025* 100% van onze groenten duurzaam is geteeld

We richten ons op het volgende:

  • We gaan voor opbrengst en voedzaamheid, met zo min mogelijk verspilling en verbruik van grondstoffen.
  • We gaan duurzaam om met de bodemvruchtbaarheid, het waterverbruik en de biodiversiteit.
  • We willen lokale gemeenschappen de mogelijkheid geven om de gezondheid van de mens en het milieu vast te houden op het huidige niveau of te verbeteren.

Klik hier voor meer informatie over hoe we groenten duurzaam inkopen.



*Geldt niet voor Gastro, Food Service, Spanje, Zwitserland, Hongarije, Griekenland, Rusland, GoodFella's en Aunt Bessies omdat voor deze producten het beoordelingsproces nog loopt.