Delen
Dit recept delen

Pasta met spinazieroomsaus en vleesballetjes

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
tag
tag
Snelle pasta met spinazieroomsaus en kerstomaatjes.
'
Bereidingstijd
'
Kooktijd
4
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

  • 300 g Gehakte spinazie met roomsaus 450g
  • 120 g kerstomaten
  • 250 g tagliatelle
  • 3 verse braadworsten (van elk 100 g)
  • 150 ml groentebouillon
  • 80 g slagroom
  • 25 g parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 tl boter
  • 2 el olijfolie
  • 50 g gepelde sesamzaadjes
  • nootmuskaat
  • zout en peper

Bereiding

  1. Doe de diepgevroren spinazie in een pot en laat afgedekt opkoken op een middelhoog vuur. Laat ca. 2 minuten koken, roer regelmatig.
  2. Kook ondertussen de tagliatelle in gezouten water, gaar deze volgens de instructies op de verpakking.
  3. Was de tomaten, wrijf ze droog en halveer ze.
  4. Haal het gehakt uit de worsten, rol er balletjes van en haal ze door de sesamzaadjes. Verhit de olie in een pan en bak de balletjes daarin op een middelhoog vuur ca. 6 minuten.
  5. Giet de groentebouillon en slagroom bij de spinazie, roer en laat ca. 2 minuten sudderen.
  6. Verhit de boter in een kleine pan. Bak daarin de tomaten ca. 2 minuten. 
  7. Breng de spinaziesaus op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Strooi de kaas over de pasta met spinaziesaus, gehaktballetjes en tomaten en dien op.
Delen
Dit recept delen