Delen
Dit recept delen

Spinazie lasagne

Spinazie lasagne
Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
'
Bereidingstijd
'
Kooktijd
4
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

  • 600 g Gehakte spinazie met roomsaus 450g
  • 300 g lasagnevellen (zonder voorkoken)
  • 50 g parmezaanse kaas, geraspt
  • 100 g emmentaler, geraspt
  • 2 vleestomaten
  • 1 ui
  • 100 g gekookte ham
  • 100 g boter
  • 75 g bloem
  • 1/2 liter melk
  • 1/4 liter krachtige bouillon (instant)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl plantaardige olie
  • nootmuskaat
  • zout en peper

Bereiding

  1. Spinazie in de microgolfoven ontdooien.
  2. Ovenschotel met wat olie invetten en met een laag lasagnevellen bedekken.
  3. Voor de béchamelsaus uien fijnhakken en met boter in een pan glazig laten stoven. Met een zeef de meel eroverheen zeven, zodat deze niet kan klonteren.
  4. Onder constant roeren, verwarmen en melk, bouillon en geperste knoflook toevoegen.
  5. Met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen en alles 5 minuten laten sudderen. Ham in kleine blokjes snijden en aan de béchamelsaus toevoegen.
  6. Tomaten wassen, in vieren delen, ontpitten en in kleine blokjes snijden.
  7. Oven voorverwarmen op 180° C (Heteluchtoven: 160° C).
  8. Wat béchamelsaus op de lasagnevellen doen, dan een laag spinazie en tenslotte een laag tomaten. Herhalen tot uiteindelijk een laag lasagnevellen met de rest van de saus bedekt is.
  9. Kaas erover strooien en lasagne in ca. 40 minuten bakken.
Delen
Dit recept delen