Spinazie met roomsaus, boordevol vitamine A & B

In onze spinazie met roomsaus wordt de heerlijk karakteristieke smaak van spinazie gecombineerd met een romige textuur. Het resultaat: een legendarisch gerecht. Hier bij iglo zijn we trots op onze spinazie met roomsaus. Hij is niet alleen overheerlijk, maar bovendien lekker veelzijdig. Hij past bij talrijke lekkere gerechten. En omdat hij groenten bevat, is hij uiteraard ook erg voedzaam. Ideaal om ons te helpen om meer groenten te eten! Maar hoe komt het dat onze spinazie met roomsaus zo voedzaam is? Onze spinazie is eenvoudig te maken, kijk op onze spinazie bereiden pagina.

Waarom is spinazie met roomsaus zo voedzaam?

Spinazie is een bladgroente met weinig calorieën, weinig vet, en veel vezels. Daarom is spinazie de perfecte basis voor onze heerlijke spinazie met roomsaus, waarin het goede van spinazie wordt gecombineerd met de heerlijk romige textuur waar we allemaal van houden. En zoals je weet hebben diepvriesgroenten evenveel voedingswaarde als verse groenten!

Wil je graag weten hoeveel groenten je zou moeten eten?

Lees hier ons artikel.

Vitamine A

Onze spinazie met roomsaus is rijk aan vitamine A. Deze vitamine speelt een belangrijke rol in ons lichaam. Zijn bekendste functie is het behoud van ons normale gezichtsvermogen. Maar hij helpt ook bij:

  • Het behoud van de normale werking van ons immuunsysteem
  • Het behoud van de normale structuur van de huid
  • Het bevorderen van het normale ijzermetabolisme

Bonen en linzen zijn een goede bron van ijzer, dus kun je onze spinazie met roomsaus bijvoorbeeld integreren in een maaltijd met plantaardige eiwitten. Maar ook bonenburgers of een hartige bonenschotel met spinazie met roomsaus kunnen jouw lichaam helpen om meer ijzer op te nemen. En al deze eenvoudige maaltijden zijn populair bij het hele gezin!

Experimenteer eens met onze spinazie met roomsaus van iglo en combineer het recept met allerlei verschillende gerechten, of gebruik het als ingrediënt in je eigen creaties. Het past vooral goed bij vis, dus dien het eens op met een gegrilde visfilet als je een lichte maaltijd wilt bereiden, of met een van onze overheerlijke visfilet met een goudgeel jasje voor een steviger maaltijd. Voeg wat aardappelen of rijst toe, en misschien zelfs wat extra groenten, en je zet een eenvoudige, heerlijke en voedzame maaltijd op tafel!

Bekijk onze recepten voor meer ideeën om onze spinazie met roomsaus te verwerken in je gerechten. Wil je nog meer inspiratie opdoen, dan kun je hier onze gloednieuwe receptenontwerper voor spinazie uitproberen, een handig hulpmiddel om de talloze manieren te ontdekken waarop je deze heerlijke groente kunt combineren!

Wil je meer weten over spinazie? Lees hier ons artikel.

Wil je graag meer weten over de voedzaamheid en de gezondheidsvoordelen van groenten in het algemeen? Lees hier ons artikel.

Foliumzuur

Onze spinazie met roomsaus bevat ook foliumzuur/folaat. Dit vitamine-B-complex wordt traditioneel geassocieerd met een gezonde zwangerschap, maar het heeft nog veel andere functies voor je lichaam. Onder andere:

  • Het helpt om de normale werking van ons immuunsysteem te behouden, net zoals vitamine A
  • Het draagt bij tot een vermindering van uitputting en vermoeidheid
  • Het draagt bij tot de aanmaak van eiwitten door de productie van aminozuren (de bouwstenen van eiwitten) te bevorderen