Delen
Dit recept delen

Spinazie-salamirolletjes met raclettekaas

Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
tag
tag
Pizzarolletjes: snel en makkelijk voor het partybuffet.
'
Bereidingstijd
4
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

  • 200 g Gehakte spinazie met roomsaus 450g
  • 400 g verse pizzabodem (gistdeeg met olijfolie; bakklaar op bakpapier rechthoekig uitgerold; 37 x 25 cm)
  • 1 eieren
  • 2 el melk (1,5% vet)
  • 70 g fijne salami in dunne plakjes
  • 120 g raclettekaas zonder korst in plakjes
  • 80 g amandelschilfers
  • kruiden (bv. tabasco, nootmuskaat)
  • zout en peper
  • bakpapier

Bereiding

  1. Doe de diepgevroren spinazie in een pot en laat afgedekt opkoken op een middelhoog vuur. Laat zonder deksel 6–8 minuten sudderen tot bijna alle vloeistof verdampt is, roer regelmatig. Neem van het vuur, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en laat afkoelen.
  2. Rol het pizzadeeg uit en leg het met het bakpapier op een werkvlak. Verdeel de spinazie erover, laat langs de kant ca. 1 cm vrij. Kluts het ei met de melk en bestrijk de vrije rand ermee. Bedek de spinazie met de salami en kaas en rol het deeg over de langste kant op. Bestrijk met de rest van het ei en snijd in ca. 18 schijfjes (van ca. 2 cm dik).
  3. Leg de spinazierolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met de amandelschilfers en bak 12–15 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch: 225 °C/ hetelucht: 200 °C/ gas: zie fabrikant).
Delen
Dit recept delen