Delen
Dit recept delen

Fish Sticks met Belgisch witloof, puree en pesto

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad

Fish Sticks met Belgisch witloof, puree en pesto - In samenwerking met topchef Julien Lapraille

In samenwerking met topchef Julien Lapraille.
'
Bereidingstijd
'
Kooktijd
2
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

  • Fish Sticks 8 stukken
  • 250 g aardappelen
  • 1 witloof
  • 125 g boter
  • 75 room (30% vetgehalte)
  • 10 cl olijfolie
  • 10 g gepelde walnoten
  • 1 takje dragon
  • 100 rucola sla
  • 1 takje basilicum
  • Enkele blaadjes verse tijm

Bereiding

  1. Was het witloof en snij in 2. Verwijder het middelste gedeelte.

  2. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ongeveer 10 minuten in kokend water.

  3. Maak de Fish Sticks klaar zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Bak ondertussen het witloof ongeveer 3 minuten aan elke kant op een bodem van olijfolie op een hoog vuur. Bak het daarna ongeveer 8 minuten in de oven op 200°.
  5. Giet de aardappelen af. Maak aardappelpuree met een aardappelstamper. Voeg boter en room toe.

  6. Bereid de pesto met olijfolie, noten, dragon, rucola en basilicum.

  7. Voor de afwerking: Presenteer de puree met behulp van 2 soeplepels. Voeg het gebakken witloof toe, en daarna de Fish Sticks. Besprenkel met enkele druppels pesto. Strooi enkele blaadjes verse tijm over het gerecht.

Delen
Dit recept delen