Duurzaam aan de slag

Wij jagen een missie na: samen met onze leveranciers, partners, fabrieken en de gehele bedrijfsvoering zijn we op zoek naar betere, milieuvriendelijkere werkwijzen. 

De sleutel tot een duurzamere toekomst.  

Verantwoord inkopen van grondstoffen

Onze vis- en zeevruchtenproducten zijn een iconisch onderdeel van ons merk. Daarom willen we het goede voorbeeld geven door onze vis verantwoord in te kopen. Al onze in het wild gevangen vis kan rechtstreeks getraceerd worden tot het tijdstip waarop en de plaats waar hij werd gevangen. Wij aanvaarden nooit vis die illegaal, niet-geregistreerd en niet-gereguleerd is, of die afkomstig is van overbeviste bestanden.

We hanteren de Gedragscode voor verantwoorde visserij van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) als leidraad voor het verantwoord inkopen van onze vis. We werken samen met verschillende visserijbeheerorganisaties en beleidsmakers om dit beleid aan te nemen, en moedigen hen aan om deel te nemen aan certificeringssystemen.

We voldoen aan alle nationale en Europese wettelijke normen voor de productie en verwerking van vleesproducten. 

De basis leggen voor de beste landbouw in zijn soort

Wij HOUDEN VAN groenten. Onze groenten zijn diepgevroren, vers, natuurlijk, voedzaam en overheerlijk.
Als toonaangevende producent van diepvriesgroenten zijn we ons bewust van onze verantwoordelijkheid tegenover de planeet en willen we het voortouw nemen op het gebied van maatschappelijke, gezondheids- en milieukwesties. We kweken al decennialang groenten met behulp van duurzame praktijken, in sommige gebieden werken we met 3-4 generaties landbouwers en we nemen onze ervaring met ons mee in de toekomst.

Momenteel voeren we wereldwijde normen voor duurzame landbouw in op alle lokale markten om ervoor te zorgen dat we alle consumenten producten van beste kwaliteit en met de beste smaak kunnen bieden.

 

Verantwoorde bereiding van ons voedsel

We zorgen ervoor dat ons voedsel binnen enkele uren wordt diepgevroren om de versheid en voedingswaarde ervan te behouden. We streven er ook naar om de energie tijdens het productie- en diepvriesproces te verminderen, evenals het waterverbruik.

Bij het ontwikkelen van onze recepten maken we optimaal gebruik van onze grondstoffen en ingrediënten. We besteden tijd aan het opstellen van eenvoudig te volgen recepten en zorgen ervoor dat onze etiketten voldoen aan de meest actuele regelgeving. We gaan zelfs waar mogelijk verder om onze consumenten te helpen bij het maken van geïnformeerde voedingskeuzes. We werken ook aan het verminderen van de milieu-impact van verpakkingen door een beter ontwerp en geoptimaliseerd gebruik.

Eerbiediging van de mensenrechten

Wij willen ervoor zorgen dat iedereen in onze toeleveringsketen eerlijk wordt behandeld, dus werken we er hard aan om strikte ethische beleidslijnen en procedures toe te passen. We bieden ook passende interne training aan voor bewustmaking en begrip. 

Wij zetten ons in voor ethische handel en sociale naleving en baseren ons beleid op de beginselen van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO), evenals de naleving van de lokale nationale arbeidsregelgeving. Dit omvat de werkuren, gezondheid en veiligheid, vrijheid van vereniging en eerlijke lonen.

Wij eisen van onze leveranciers dat ze zich aansluiten bij de Gedragscode voor Leveranciers van Nomad Foods Europe, en zich registreren bij SEDEX (the Supplier Ethical Data Exchange): een non-profitorganisatie die zich inzet voor het verbeteren van verantwoorde en ethische zakelijke praktijken in wereldwijde toeleveringsketens. 

 

Externe certificeringen

Wij zijn van mening dat externe certificeringen van derden een rol spelen bij het stimuleren van vooruitgang en consumenten bovendien helpen om duurzame keuzes te maken. Wij zijn ons bewust van de waarde en geloofwaardigheid van onafhankelijke certificeringssystemen. 

Daarom werken wij met een selectie van organisaties en certificeringen zoals: 

  • Marine Stewardship Council – dat de norm stelt voor duurzame visserij
  • Aquaculture Stewardship Council – dat strenge eisen stelt voor een verantwoorde aquacultuur die de producenten van zeevruchten aanmoedigt om de belangrijkste milieu- en maatschappelijke gevolgen van aquacultuur te minimaliseren
  • Sustainable Agriculture Initiative Platform – opgericht door de voedingsindustrie om te communiceren over duurzame landbouw en de ontwikkeling ervan actief te ondersteunen
  • Roundtable on Sustainable Palm Oil – dat de teelt en het gebruik van duurzame palmolieproducten bevordert met geloofwaardige wereldwijde normen en betrokkenheid van de belanghebbenden. Bekijk onze voortgang op www.rspo.org.
  • *Trademark license number: RSPO-1106262

Let op de bovenstaande certificeringen in de winkels, want ze kunnen u helpen om duurzamere keuzes te maken. 

In lijn met het ASC ontwikkelen we een optimale aanpak van aquacultuur, omdat we geloven in een toekomst waarin onze vis en zeevruchten onafhankelijk worden gecertificeerd en verantwoord ingekocht zijn.

Door te werken aan nieuwe certificeringen, projecten voor visbehoud en reclamecampagnes blijven we ervoor zorgen dat de stem van de oceaan gehoord wordt.

We stellen ook ons eigen strikte beleid op dat onze leveranciers moeten naleven.