
15 min.
voorbereidingstijd
25 min.
kooktijd
Makkelijk
6
Porties
Bereiding
- Meng krachtig met een garde de olijfolie met het zout en het citroensap. Zet opzij.
- Maak de venkel schoon, verwijder het taaiste buitenste deel en snij met een mandoline of een heel scherp mes in dunne plakjes.
- Snij de sinaasappels in plakjes en zorg ervoor dat je de schil verwijdert.
- Rooster de sneetjes brood, bestrijk ze met een beetje olijfolie in de oven op 180°C gedurende 5-10 minuten en let op (de gaartijd is afhankelijk van de dikte van de sneetjes en het brood).
- Schik de venkel in een schaal, voeg de sinaasappels, de olijven en de vooraf bereide citroenbereiding toe.
- Giet nu een flinke scheut olijfolie in een pan en bak een teentje knoflook bruin. Haal de teen look eruit en bak de gegrilde groenten gedurende 10 minuten.
- Rooster in een andere pan de pijnboompitten die je aan het einde van de bereiding aan de groenten toevoegt.
- Verdeel nu de groenten op de sneetjes brood en serveer met de sinaasappel-venkelsalade.
Ingrediƫnten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediƫntenlijst
2 
sinaasappels
Een handvol 
pijnboompitten
 (naar smaak)
1 
teentje
 knoflook
1 
pak
 Gegrilde groenten 450g
100 
g
 ontpitte 
zwarte olijven
 (gekookte)
olijfolie
Meerdere sneetjes brood
 (mag ook oud brood zijn)
Het 
sap 1/2 citroen
2 
venkels
zout en peper




