Zonnige groentebruschetta

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
6
Moeilijkheidsgraad
Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
6
Moeilijkheidsgraad

Ingrediƫnten

2 
sinaasappels
Een handvol 
pijnboompitten
 
(naar smaak)
1 
teentje
 
knoflook
100 
g
 
ontpitte 
zwarte olijven
 
(gekookte)
olijfolie
Meerdere sneetjes brood
 
(mag ook oud brood zijn)
Het 
sap 1/2 citroen
2 
venkels
zout en peper

Bereiding

  1. Meng krachtig met een garde de olijfolie met het zout en het citroensap. Zet opzij. 
  2. Maak de venkel schoon, verwijder het taaiste buitenste deel en snij met een mandoline of een heel scherp mes in dunne plakjes.
  3. Snij de sinaasappels in plakjes en zorg ervoor dat je de schil verwijdert.
  4. Rooster de sneetjes brood, bestrijk ze met een beetje olijfolie in de oven op 180°C gedurende 5-10 minuten en let op (de gaartijd is afhankelijk van de dikte van de sneetjes en het brood).
  5. Schik de venkel in een schaal, voeg de sinaasappels, de olijven en de vooraf bereide citroenbereiding toe.
  6. Giet nu een flinke scheut olijfolie in een pan en bak een teentje knoflook bruin. Haal de teen look eruit en bak de gegrilde groenten gedurende 10 minuten.
  7. Rooster in een andere pan de pijnboompitten die je aan het einde van de bereiding aan de groenten toevoegt.
  8. Verdeel nu de groenten op de sneetjes brood en serveer met de sinaasappel-venkelsalade.
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Jouw review
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven