Chakchouka met spinazie 

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Chakchouka met spinazie

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

 2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
 1 of 2 grote uien
 2 blikjes tomaten in blokjes (+ - 800 g) of verse tomaten
4 eieren
Specerijen: oregano, pilipili, komijn, koriander
 zout en peper
Toppings : kerstomaten, jonge ui, parmezaanse kaas, mozzarella, gruyère.

Bereiding

  1. Bruin de uien en de het knoflook in een grote pan met olijfolie.
  2. Voeg de tomaten in blokjes toe met de kruiden.
  3. Laat 3-4 minuten sudderen.
  4. Voeg de spinazie (nog diepgevroren) toe aan de saus.
  5. Voeg de eieren toe en kook 4-5 minuten (de eiwitten moeten gaar zijn).
  6. Haal van het vuur en voeg de toppings toe.
  7. Serveer dit gerecht direct in de pan met sneetjes brood / sneetjes geroosterd stokbrood.

Suggestie van de Chef

Nog beter met toppings:

- kerstomaten
- verse basilicum, oregano
- jonge ui
- Parmezaanse kaas, mozzarella, Gruyère ...


Smakelijk !

Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Jouw review
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven